INFORMÁCIÓ

Kondenzációs kémény

Kondenzációs kazánhoz való kémények.

Speciális zárt égésterű készülékek égéstermékét elvezető kéményeket nevezzük kondenzációs kéménynek.

Két féle szerelési mód:

 1. szétválasztott rendszer: Egyik csövön levegőt szív, a másikon az égésterméket fújja ki.
 2. cső a csőben rendszer: A cső belső részén az égéstermék távozik, a külső részén levegőt szív.

Anyagai lehet:

 • PPS (műanyag)
 • speciális alumínium
 • rozsdamentes acél
 • kerámia
 • műgyanta (Furanflex)

Kivitelezés folyamata:

 • indító idom felhelyezése
 • ellenőrző T idom felrakása (tisztító idom)
 • béléscső bevezetése
 • idomok és a béléscső összeszerelése, rögzítése
 • speciális végelem felhelyezése a béléscső végére.

A kivitelezés minimális véséssel jár!

Kivitelezés időtartama 1 munkanap.

Kérje ingyenes árajánlatunkat!

Előre is köszönjük BIZALMÁT!

Biztonságos közlekedés a tetőn.

Biztonságos közlekedés, stabil megoldás a magasban történő munkavégzéshez, kémények karbantartáshoz, kéménybéleléshez, napelemek tisztításához vagy cseréjéhez, bármely, a tetőn végzendő munkához. A megfelelően kialakított tetőjárda tűz esetén menekülőutat biztosíthat.

Fontos tudni, hogy tetőjárda nélkül a kéményseprők nem adnak szakhatósági engedélyt, hiszen a kémény állapotának, illetve az újonnan épített szerelt kémény minőségének ellenőrzéséhez biztosítani kell a biztonságos hozzáférést.

Többféle megoldást kínálunk, a fix pontokon elhelyezett tetőlépcső-lapok elhelyezésétől az összefüggő, akár korláttal ellátott tetőjárdákig. Középületeken, társasházakon és családi házakon a tető kialakításától függően van lehetőség tetőkibúvó, illetve tetőjárda építésére, legyen szó horganyzott felületű vagy cserépfedeles tetőszerkezetekről.

Modern tetőjárdák építését kedvező áron vállaljuk. Érdeklődjön kéményszerelési árainkról!

Kérje ajánlatunkat!

Kémény tisztítás, kamerás vizsgálat, szakvélemény ügyintézés.

A kémény évenkénti tisztítása fontos feladat, hiszen egy ház tűzvédelme nagyban függ a kémény szakszerű karbantartásától. A kémény falán különböző lerakódások keletkezhetnek, amelyek ronthatják a fűtés hatásfokát, rongálhatják a kémény falát, és akár tüzet is okozhatnak. Előzze meg a szénmonoxid-mérgezést kéménye ellenőrzésével!

Kamerás vizsgálat során ellenőrizzük az épített vagy szerelt kémény belső állapotát. Videofelvételi és képkészítési funkciókkal ellátott kameráinkkal meghatározzuk az esetleges szűkületek helyét és okát, így hatékonyan tudunk megoldást találni a problémára.

Készséggel állunk rendelkezésére akkor is, ha az évenkénti kémény tisztítás elvégzésére keres szakembert, vagy valamilyen probléma miatt átfogó kamerás vizsgálatot, a kémény állapotának teljes körű állapotfelmérését szeretné elvégeztetni és szaktanácsot, megoldási javaslatot kapni.

Vállaljuk továbbá a kémény szakvélemény ügyintézést is. Amennyiben kéményszereléssel kémény béleléssel kapcsolatos kérdése van, keressen minket bizalommal!